Kategorier
Bostad

Smidig posthantering med hjälp av fastighetsboxar

Att installera fastighetsboxar i trapphuset kan göra inomhusmiljön tryggare och lugnare. Utan brevinkast slipper de boende drag, oljud och dålig lukt.

För bara några år sedan hade majoriteten av alla lägenheter ett brevinkast i ytterdörren. Även om det kan vara smidigt att få sin post direkt i hallen går det inte att förneka att ett hål i dörren kan medföra vissa problem. Det kan medföra att bränder sprider sig lättare, att kall luft och oljud tar sig in i lägenheten och att inbrottstjuvar tar sig in.

Idag är det allt färre bostäder som har brevinkast direkt i dörren och allt fler lägenheter utrustas med säkerhetsdörrar. Post och paket levereras istället genom fastighetsboxar som installeras vid entrén. Det gör att både lägenheterna och posten är säkra och trygga.

Fastighetsboxar är tryggt

Tack vare att fastighetsboxarna finns vid ingången blir det snabbare och lättare för brevbäraren. Hen behöver inte längre springa upp och ner i trapporna och besöka varje lägenhet separat. Det är även smidigt för de boende, eftersom de passerar ingången med jämna mellanrum och då kan ta med sig sin post. Det finns många högkvalitativa och säkra fastighetsboxar på marknaden, så att både post och paket är i säkert förvar.

Det finns säkerhetsboxar för de flesta behov. De finns nämligen i en rad olika utföranden och storlekar. Det finns även olika varianter av säkerhetssystem. De kan öppnas med exempelvis tagg eller nyckel och givetvis öppnas varje box för sig, så att grannarna inte får tillgång till varandras brev och paket.