Kategorier
Renovering

Fönsterrenovering Stockholm – spara pengar

Att fönster slits ut är ett faktum som kommer av att de hela tiden – liksom fasaden – utsätts för attacker från naturen. Kyla, vind, regn, snö och stark solsken är samtliga faktorer som gör att fönstren tappar motståndskraft och blir motbjudande rent estetiskt.

Har er BRF i Stockholm upptäckt att fönstren på era fastigheter börjat se risiga ut och att det exempelvis finns läckage? Rådet är att ni först ser över era möjligheter för en fönsterrenovering i Stockholm innan ni går vidare med att eventuellt byta fönstren. Finns möjligheten till en fönsterrenovering i Stockholm så är det alltid att föredra.

Det ger en effekt som kan liknas vid nya fönster vad gäller både funktion och utseende – men det sker till en bråkdel av priset. En fönsterrenovering kan ur de avseendet liknas vid att slipa golven: man tar fram skönheten, funktionen och man gör detta till ett riktigt bra pris.

Vad inkluderas i en fönsterrenovering i Stockholm?

Hur pass omfattande en fönsterrenovering i Stockholm är beror helt på hur pass illa åtgångna fönstren i fråga är. Det man definitivt kan räkna med är att exempelvis skadat material byts ut mot nytt, att tätning sker samt att alla beslag byts ut till nya. Träet kommer även att impregneras och målas. Gällande målningen så kan även exempelvis fönsterbleck adderas till detta.

Och, viktigt är även att man ser till isolering och täthet. Läcker era fönster ut varm luft och släpper in kall sådan så handlar det om höga kostnader för uppvärmning. Idag kan man även exempelvis inludera ett byta av glas med lägre U-värden i samband med en fönsterrenovering i Stockholm. Det är något som kan innebära både en bättre inomhusmiljö och lägre uppvärmningskostnader.

Viktigt att tänka på är givetvis val av partner för ett fönsterbyte. Kolla alltid upp referenser och se till att det finns lång vana av liknande projekt. Hur lägger man upp arbetet så att ni störs så lite som möjligt? Det finns stora skillnader mellan olika företag i branschen och därför är det också viktigt att ta sig tiden i att välja rätt.