Kategorier
Trädfällning

Trädfällning Värmdö – tips och råd 

Funderar du på att genomföra en trädfällning på Värmdö? Det kan finnas många olika anledningar till varför man vill fälla ett, eller flera, träd. Dels så kan det handla om att man vill bereda plats för någonting nytt – en veranda, ett attefallshus, en ny parkering – och dels så kan det handla om att trädet vuxit sig för stort och anting skymmer utsikten, tar bort solläget eller hamnat farligt nära huset. 

Frågan är om man ska genomföra en trädfällning på Värmdö på egen hand eller om det är något som bör skötas av proffs? Vi ska här nedan ge lite goda råd och tips om ämnet och vi gör detta i form av några uppradade punkter – enligt följande: 

  • Professionell trädfällning ger säkerhet. Trädfällning är något som är extremt farligt. Även för professionella utförare och yrkesmän så handlar det om stora faror. Privatpersoner bör definitivt anlita en professionell yrkesman i samband med en planerad trädfällning på Värmdö. 
  • Planering krävs. Ser man till hur professionella arborister arbetar så sker en trädfällning alltid med en riskbedömning. Hur ska man kunna fälla trädet utan att skada person eller egendom? I vissa fall så kapar man trädet i olika sektioner snarare än i ett enda svep. Det gäller särskilt i tätbebyggelse. En trädfällning på Värmdö analyseras alltid noggrant. Hur blåser det, hur stort är trädet och åt vilket håll kan det fällas? Dessa faktorer måste vävas in i bedömningen – och du som privatperson saknar kunskapen. 
  • Rut går att använda. Det är inte så dyrt med en trädfällning på Värmdö i professionell regi. Tjänsten är inkluderad i Rut och det gör att du som privatperson kan dra av halva kostnaden för arbetet. 
  • Fälla eller beskära? Man ska även veta att träd är viktiga för oss människor och för miljön. Att ett träd är stor och skymmer sol eller utsikt är inte synonymt med att man måste fälla det – i många fall kan en beskärning av kronan vara ett betydligt bättre alternativ. Även en sådan kan skötas av professionella arborister. 

Läs mer om trädfällning på webbsida: lindstradfallning.se