Kategorier
Bygg

Så kan ett plåtslageri i Göteborg sänka dina energikostnader

Hos ett plåtslageri i Göteborg kan du få hjälp med att sänka dina elräkningar. Hur? Genom att säkerställa att ditt tak håller tätt och inte läcker dyrbar värme.

Plågas du av höga elräkningar? I så fall är du inte ensam. För många villaägare är uppvärmningskostnaden för huset en av de allra största posterna i hushållsbudgeten. Att jaga energibovar och värmeläckor står högt på dagordningen i många svenska hem. Många tittar lite extra noga på sina fönster eller på sina vitvaror – men visste du att du även borde blicka uppåt?

Ditt tak kan nämligen vara en del av problemet. Om taket inte håller tätt försvinner det ut mängder av dyrbar värme varje dag, rakt ut i luften. Om du misstänker att så är fallet kan det vara läge att slå en signal till ditt lokala plåtslageri. Där kan du ofta hitta inte bara plåtslagare, utan även kompetenta takläggare.

Plåtslageri med takläggare vet vilka tak som passar bäst i Göteborg

När du ringer till ditt plåtslageri i Göteborg ska du beskriva ditt ärende noggrant. Var särskilt tydlig med att du letar efter värmeläckor. Det kan vara viktigt för plåtslagaren eller takläggaren att veta att han eller hon behöver ta med sig utrustning för att mäta just värme. Det behöver nämligen inte vara synliga hål i taket för att värme ska kunna smita ut genom skarvar och lister.

Du kan även passa på att fråga ditt plåtslageri om vilken typ av tak som är bäst lämpat för att hålla värmen kvar inomhus. Det kan finnas skillnader i värmeläckage beroende på materialet i taket. Kanske är det tak som ligger inte helt optimalt ur energisynpunkt? Rådgör med din takläggare.