Kategorier
Värmepump

När man behöver värmepumpar i Stockholm

Många vill vara på sommarstället under hösten. Bekymret är dock att det blir kallt då det ofta inte finns värme. Det löser man med värmepumpar från Stockholm.

Kjell och Anita hade gått i pension året innan och kunde nu spendera mer tid på sitt älskade sommarställe. Det hade gått bra det första året då det blev en riktig brittsommar, det vill säga det var varmt länge. Därför funderade de inte så mycket på att hitta ett sätt att värma upp huset. 

När det nu blev höst igen hade de inte samma tur med vädret. Tidigt i augusti hade kylan blivit ett problem. Solen hade inte visat sig på länge vilket gjorde att sängkläderna och annat blev fuktiga och kalla. Detta bekymrade paret som gärna ville stanna kvar på landet längre. Passa på att plocka lite bär i skogen innan de åker hem.

Värmepumpar – ett alternativ

De hade diskuterat detta med sin dotter Eva, som hade lite kunskap inom området, för att hitta en lösning som var hållbar. Hon hade ett förslag som de bestämde sig för att kolla upp. Dottern menade att det fanns möjlighet att installera värmepumpar som även kunde fungera som AC på sommaren.

Detta lät fantastiskt och de bestämde sig för att kontakta en firma för att få veta mer om möjligheter och kostnader. De lovade att skicka en av sina anställda till stugan för att besöka dem. På så vis kunde de ge en bättre bedömning av vad som var bäst för paret. Det var trots allt också en ekonomisk fråga.

Värmepumpar – en bra idé 

Efter att ha talat en stund över en kopp kaffe bestämdes att de skulle installera värmepump. Den kunde användas för att värma vatten och luft. Värmepumpen kunde även ge kyla på sommaren. Den kunde användas när de var på plats. Som pricken över i kunde de reglera värmen med sin mobiltelefon. 

Personen som installerade värmepumpar i Stockholm kom och installerade den i sommarstugan. Paret hade då tillbringat en vecka inne i stan och skulle nu åka till stugan. Anita hade med mobilen höjt värmen och nu var de spända på att se om det fungerade. Fulla av förväntan låste de upp ytterdörren och möttes av en behaglig värme som lovade mys under många kvällar framöver.

För mer information och tips om värmepump i Stockholm besök: varmepumparstockholm.com