Kategorier
Golv

Kommer man att tröttna på sin chevronparkett med tiden?

Det kan kännas läskigt att ta beslutet att lägga chevronparkett i hemmet eftersom denna parkett ofta kostar en hel del att lägga in och känns väldigt lyxig.

Det kostar att ligga på topp, brukar man säga. Detsamma skulle man kunna applicera på hemmet. Att ha ett vackert hem kan kosta mycket, inte minst om man vill ligga i framkant och ha det absolut senaste när det kommer till inredning. Att byta ut saker som golv och väggfärg kan bli en riktigt dyr historia.

Därför är det inte konstigt att många drar sig för att göra för utsvävande val när det kommer till exempelvis golv. Är det helt genomtänkt att följa de senaste trenderna och lägga in ett exklusivt golv, såsom en chevronparkett i hela hemmet? Eller kommer man att tröttna på golvet med tiden?

Viktigt att följa sitt hjärta när man lägger in chevronparkett

Med det höga priset för en snygg parkett i åtanke är det viktigt att vara säker på sin sak när man bestämmer sig för att exempelvis lägga chevronparquet. Parkett är förvisso ett väldigt slitstarkt golv och klarar ofta många generationers dagliga trampande på det. Det klarar också av att slipas och behandlas på nytt om så skulle behövas.

Faktiskt skulle man, med detta sagt, kunna säga att chevronparkett inte blir speciellt dyr i slutändan. Kostnaden för parketten är hög till en början men låg på lång sikt. Det viktiga är bara att vara klar över att parketten måste ligga i många år för att den ska betala sig. Chevronpaket är inte ett golv man tröttnar på efter bara något år.

I vilka rum passar chevronparkett?

Det finns inga regler kring var en chevronparkett passar. En del väljer att enbart lägga denna typ av parkett i de sociala ytorna så som vardagsrum eller kanske matrum. Traditionellt sett är det just i dessa rum, där man tagit emot gäster, som man valt att lägga krut på materialen och exempelvis lägga in snygga golv.

Idag är vi dock lite öppnare kring var det kan passa med vackra golv. Det finns inget som säger att man inte kan ha ett snyggt golv i sovrummet eller till och med i köket. Som tidigare nämnt är en chevronparkett tålig och klarar därför både små barnfötter och stänk från matlagning.