Kategorier
Målning

Hur man kan inkludera svart dekor enligt en målare i Stockholm

Det är en färg som är väldigt omdebatterad. Många yngre älskar att dekorera i svart. Få tips från en målare på hur du kan inkludera svart i hemmet i Stockholm.

Svart är en intressant färg, eftersom att ett föremål som är riktigt svart egentligen inte har en färg, utan saknar all färg. Men, för att inte gå för djupt in på färgteori och liknande, så är det lättare att säga att svart är en färg, och att den finns i många nyanser. Det kanske låter lite märkligt, men det är sant. Det finns blåsvarta och gråsvarta färger, varma svarta färger och kalla svarta färger.

Det är en hel vetenskap bara det. Så hur kan du inkludera svart i ditt hem i Stockholm utan att det känns alldeles för tryckande? Precis som med alla mörka färger så är det bra att använda svart med en viss försiktighet. Det är en färg som oftast gör sig bäst på små dekorationer, och inte lika enastående i stora format.

Målare förklarar hur färg kan förstora och krympa

Väggar, tak och golv är ytor som alltid gör skillnad i varje rum, förklarar målaren. Om man har ett ljust golv så kan plötsligt hela rummet kännas som om det är gigantiskt. Om man istället har ett mörkt golv, så känns det som en liten stuga i fjällen. Med ljusa väggar så lurar man ögat att tro att rummet är mycket större än vad det faktiskt är, och med mörka väggar kan man krympa rummet.

Om man bara målar två väggar i mörka färger, två väggar mittemot varandra, så kan man få rummet att se mer avlångt ut. Det är många roliga illusioner som man kan skapa. Att måla taket mörkt gör att rummet känns lägre. Så när ni väljer mörka färger till hemmet så är det bra att vara försiktig, och att välja med största noggrannhet.

Se mer här: målarestockholm.biz.