Kategorier
Renovering

Firma som är specialiserad på att renovera lägenheter i Stockholm 

Har ni köpt en lägenhet i Stockholm som ni vill renovera? Var då noga med planeringen och se till att anlita hantverkare med rätt kompetens. Här är några tips.

Med en lägenhetsrenovering kan man själv skapa sitt drömboende. Exakt vad detta innebär beror på tycke och smak. För vissa räcker det med att renovera ytskikten medan andra föredrar en totalrenovering och allt vad det innebär. För att lägenheten ska bli precis som man önskar måste man vara noga med planeringen innan.

Skriv gärna ner vad som ska göras i varje rum. Det kan exempelvis vara att måla tak, väggar och snickerier, samt att slipa golvet. Men också att dra ny el eller installera fler kontakter och lamparmaturer i taket. Det kan även vara att förändra planlösningen och ta ner en vägg eller göra om ett mindre rum till ett extra badrum.


Viktigt att välja hantverkare med rätt kompetens när man ska renovera lägenheten

En lägenhetsrenovering kräver ofta flera olika typer av hantverkare som snickare, målare, golvläggare, elektriker och rörmokare. För att man ska slippa skriva avtal med flera olika firmor kan man i stället anlita en byggfirma med totalentreprenad och som är specialiserad på lägenhetsrenovering. Då ansvarar byggfirman för att de hantverkare som utför de olika momenten har rätt kompetens och exempelvis är certifierade för våtrumsarbete. 

Bästa sättet att hitta en bra och pålitlig byggfirma är genom rekommendationer från vänner. Väljer man en firma som man har hittat på nätet är det väldigt viktigt att man tar referenser och även kontrollerar dessa. Ibland kan det även vara bra att ringa Skatteverket och fråga om firman har några obetalda skatter. 

Hur mycket kostar det att renovera en lägenhet?

Hur mycket en lägenhetsrenovering kostar beror på hur omfattande den är, vilka material man väljer och om det är en totalrenovering. Att endast renovera ytskikten, det vill säga att måla och slipa golven, kostar inte särskilt mycket. Däremot gör det mycket för intrycket av hela lägenheten.

Vill man veta hur mycket en lägenhetsrenovering kostar ska man ta in en offert från ett byggföretag. I Stockholm, där konkurrensen mellan firmorna är stor, kan det löna sig att ta in flera offerter och jämföra priser. Tänk på att man som privatperson också kan använda sig av rotavdraget när man renoverar sin lägenhet.

Mer information för dig om lägenhetsrenovering kan du hitta på: renoveralägenhetstockholm.se