Kategorier
Målning

Fasadmålning är viktigt i Stockholm

Fasadmålning är en del av det underhåll som sker kontinuerligt av alla byggnader som finns i Stockholm. En bra fasad är inte bara snygg utan också mer hållbar.

Ser man till att ta hand om en fasad på regelbunden basis kan man räkna med att ens hus mår så mycket bättre än om man slarvar med underhållet. Fasaden är det som ska stå emot vind och rusk, tillsammans med en brännande sol och kolossala mängder vatten, is och snö. Kort sagt ska den stå emot allt den möter när det gäller naturens krafter.

Om en fasad inte blir målad med regelbundenhet under långa perioder kan den helt enkelt ta skada. Läcker det in finns det stor risk för att det blir fuktskador så småningom och det är verkligen inte att leka med. Fukt kan leda till elände som mögel för att inte tala om att det kan bildas en hemsk röta. Allt detta orsakar sjukdomar i huset och även för dem som bor där.

Fasadmålning ger snygga hus i Stockholm

Med en återkommande, snygg och elegant utförd fasadmålning i Stockholm kommer de hus som målas alltid ge ett bra intryck. Vid sidan kan det hända att det står ett hus som inte alls är särskilt väl omhändertaget och vars fasad inte blivit ommålad på flera år. Då ser man skillnaden direkt. Får man välja kommer man omedelbart att vilja flytta in i det hus vars fasad blivit målad.

Det är säkert mycket roligt att vara fasadmålare eftersom man gör ett jobb som alla kan se resultatet av. Varenda person som går förbi på gatan kommer att se det hus som nyss blivit nymålat. Ibland förekommer det dessutom att man slår till med något som kallas muralmålning men då brukar man istället för en målare anlita en konstnär.