Kategorier
Golv

Anlita golvläggare i Stockholm

Det har gått mode i att göra saker själv vid renovering. Men är det ett fint trägolv som ska läggas kan det vara bra att anlita en golvläggare från Stockholm.

Förr var det ofta män som skulle ta hand om saker som renovering av hemmet. Det betydde inte nödvändigtvis att de kunde renovera. Men det var lite vad man förväntade sig. Uttrycket bra karl reder sig själv stämde enormt bra. Pinsamt var det för en man att erkänna att han inte kunde eller ville hålla på med sådana saker.

Det samma gällde för Göran. Han tyckte verkligen inte om att tapetsera, måla eller lägga golv. Något som det ständigt var diskussioner om vid fikabordet på jobbet. Nu skulle han ha ett nytt golv i hemmet och förorten var liten och alla kände alla. Hur skulle han kunna mörka att han hade golvläggare hemma?

Låtsas vara golvläggare

Göran hade inte ens tagit upp ämnet innan arbetskamraten Erik deklarerade att han hört att Göran skulle lägga golv. Det visade sig att fruarna hade fikat och saken hade kommit på tal. Så nu kunde han inte bara försöka dölja det utan måste komma upp med en bra plan. Det skulle inte bli lätt då folk kikade bakom varje gardin.

Han bestämde sig för att fråga sonen om denne hade någon bra idé. Så snart han kom hem ringde han Aron och sonen sa att han skulle fundera och svänga förbi efter jobbet. Tre timmar senare satt far och son vid köksbordet och smidde planer för att föra alla nyfikna grannar bakom ljuset.

Smart plan med golvläggare

Aron hade kontaktat sin bror som bodde i södra Sverige för att se om denne kunde hjälpa till. En av Arons vänner var nämligen golvläggare och en mycket duktig sådan. Planen var nu att Aron och denne golvläggare skulle komma på besök till Stockholm och bo hos Göran och hans fru.

Det skulle heta att de skulle gå på en föreläsning i stan. Men vad som egentligen skulle hända var att Göran skulle “råka” lägga golv samtidigt som besöket. Så allt material skulle vara på plats. Sedan skulle golvläggaren tillsammans med lite assistans från Göran och sonen lägga den fiskbensparkett som paret ville ha.

Bästa golvläggaren i stan

Så hade de äntligen satt igång med att lägga fiskbensparketten. Sakta men säkert växte den fram och skapade en ny atmosfär i rummet. Snabbt kunde man se att det skulle ändra rummets utseende totalt på ett positivt sätt. Göran njöt av varje stund och fick lära sig en hel del om hantverket. Nog för att förstå att det inte alls var hans grej.

På jobbet frågade de hur det gick och Göran sa att det var svårt men gick trots allt bra. Alla hade lovat att inget säga om den golvläggare som verkligen gjorde jobbet. Skulle någon i framtiden fråga om han kunde hjälpa att lägga golv skulle han säga att det skulle han aldrig göra igen då det var alltför slitsamt och att de borde hyra in en golvläggare från Stockholm istället.