Det finns ett bortglömt område som missas av både fastighetsägare, BRF:er och villaägare i Stockholm. Ett område som, väl skött, kan innebär ekonomiska vinster i form av en värdeökning samt att man även ser att material och annat håller betydligt längre. Det vi ska titta närmare på här handlar om en fasadtvätt i Stockholm och varför det är en viktig del av underhållet.
Det talande med just Stockholm är att det är en smutsig stad sett till att alla bilar och de utsläpp som dessa för med sig. Det påverkar dels hälsan hos de som bor i staden, men även fastigheter och villor – och då genom att det sätter sig lager av smuts över fasaderna. Detta påverkar dels det estetiska uttrycket och förvandlar en snygg och inbjudande fastighet till en grå klump av betong.
Fasadtvätt Stockholm – en klar värdeökning
Genom en fasadtvätt i Stockholm kan man ta fram skönheten igen, och genom detta också dels få längre hållbarhet på fastigheten i fråga – men även se att lägenheter inuti denna kan säljas till ett högre slutpris. Det senare är en intressant punkt. En fasadtvätt i Stockholm kostar pengar, men det är en summa som gynnar alla som bor i fastigheten. Om man ska sälja bostaden så kommer en köpare att basera valet på en helhet.
Hur ser fastigheten ut, vilka parkeringsmöjligheter finns och hur ser exempelvis trapphus och tvättstuga ut? Man ser fastigheten – och är den ren och fräsch så har man också fått ett riktigt bra första intryck. Där kan en fasadtvätt vara direkt avgörande för hur man upplever den viktiga helheten som köpare av en lägenhet.
Tvätta fasaden vartannat år
Det handlar heller inte om något årligt projekt. Beroende på material så kan man utgå från att en fasadtvätt i Stockholm bör ske ungefär vartannat eller var tredje år. Man bör dock också komma ihåg att värdet ligger i det förra alternativet. Ju längre man väntar med att tvätta fasaden, desto hårdare sitter smutsen – och desto längre tid tar det att få bort den. Vilket också innebär en högre kostnad.
För att kunna få mer information besök: fasadtvätt-stockholm.nu